Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren seriózně zvažuje účast v Le Mansu

McLaren seriózně zvažuje účast v Le Mansu

Ve WEC by se mohl objevit již příští rok

Možná byste čekali, že výprask v Indy 500, přesněji již v kvalifikaci na Indy 500, Zaka Browna odradí od angažování McLarenu v dalších odvětvích motorsportu. Nic takového se ale neděje, Brown si dovede představit tým McLaren ve vytrvalostním šampionátu WEC již v roce 2020.

Účast by umožnila nová pravidla, která na start dostanou kategorii hypersportů, čili hyperdrahých, hypervýkonných, hypersportovních automobilů (kam se ně hrabou obyčejné supersporty). McLaren už má v Le Mansu určitou historii. V roce 1995 24hodinovku vyhráli JJ Lehto, Yannick Dalmas a Masanori Sekija ve voze McLaren F1 GTR. V sezoně 2020-21 by se na trati mohl setkat hypersport McLarenu s modelem Valkyrie Aston Martinu, který pomohl navrhnout Adrian Newey.

"Teď jsme dostali soubor pravidel a seriózně uvažujeme o návratu McLarenu zpět do vytrvalostních závodů," cituje Browna oficiální webová stránka závodu. "Chceme použít vůz, který již vyrábíme, s technologií, kterou již máme. A zdá se, že nová pravidla nám to umožní. Zamlouvají se nám a zvažujeme účast v příští sezoně WEC. Pokud se ji ale opravdu chceme zúčastnit, tak nám nezbývá moc času. To znamená, že rozhodnutí uděláme brzy. Pokud vstoupíme WEC, bude to kampaň stoprocentně oddělená od formule 1."