Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel by nejraději spálil sportovní předpisy

Vettel by nejraději spálil sportovní předpisy

Po potvrzení trestu kritizuje pravidla i okruhy

Mezinárodní automobilová federace včera oznámila, že jí Ferrari neposkytlo dostatek nových podkladů na to, aby mělo smysl prošetřit udělení penalizace Sebastianovi Vettelovií ve Velké ceně Kanady. Trest mu byl udělen poté, co se po jezdecké chybě a přímém průjezdu šikanou vrátil na trať nebezpečným způsobem a za ním jedoucí Lewis Hamilton musel kvůli tomu dát nohu z plynu. O své chybě Vettel nemluví, zato se ale zlobí na sportovní komisaře, FIA i stavitele okruhů.

"Problém je v tom, že tato pravidla nám pouze škodí," řekl čtyřnásobný šampion v rozhovoru pro Sky Sports. "Začalo to už dávno, když se začalo zkoumat, zda někdo protnul bílou čáru, vyjel příliš daleko za obrubník… Ať nás nechají závodit, jak my chceme! Pokud se jim nelíbí, jak závodíme, tak ať změní tratě. Vždyť je to prosté. Jezdíme na parkovištích pokreslených čarami a s namontovanými obrubníky. Ale už se stalo. Co nadělám. Máme takovou spoustu zbytečných paragrafů. Kéž by je všechny hodili do ohně."

Také řekl, že jedinou možností, jak se vyhnout hloupým trestům, je skončit se závoděním ve F1. Protože si ale uvědomil, že už nějaký čas kolují klepy o ukončení jeho kariéry na konci tohoto roku, rychle fanoušky ujistil, že to byl pouze žert.