Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappenův manažer mluví o odchodu z Red Bullu

Verstappenův manažer mluví o odchodu z Red Bullu

Výkonnostní klauzule se aktivuje v srpnu

Po loňském šílenství by se letos přestupový kolotoč neměl vůbec roztočit, určitě ne za účasti současné špičky. Jedině kdyby...

Karty míchá manažer Maxe Verstappena. Před domácí velkou cenou týmu Red Bull otevřeně mluví o výkonnostní klauzuli ve smlouvě jeho svěřence.

"Mohu potvrdit, že máme výkonnostní klauzuli, ale to je zároveň vše, co k tomu prozatím řeknu," cituje nizozemská Formule 1 Raymonda Vermeulena. "Red Bull dobře ví, co je v ní napsáno."

Má se za to, že klauzule umožní Verstappenovi odejít z týmu na konci tohoto roku, pokud do začátku letní přestávky nebude mezi prvními třemi jezdci šampionátu. Při pohledu do aktuální tabulky vidíme, že třetí Sebastian Vettel má 111 bodů a Max Verstappen přesně 100 bodů. Vzhledem k výsledkům dnešní kvalifikace by si pozice mohli prohodit, ale to je ještě ve hvězdách.

"Chceme mistrovský titul s Red Bullem," pokračuje Vermeulen. "Jsme s tímto týmem spokojeni, ale chceme vítězit. Přidali jsme se k němu v roce 2015 s plánem na nejmladšího mistra světa historie. Nebojíme se pouze o konkurenceschopnost v příští sezoně, ale i v následujících letech. Co bude s Red Bullem? Co bude s Hondou? Chceme vidět celý obraz."

Vše ostatní jsou již dohady a spekulace. Slova Verstappenova manažera mohou vysvětlovat stupňování tlaku Red Bullu na Hondu.

"Potřebujeme více koňských sil," citují Helmuta Marka rakouské noviny Krone. "Honda na tom pracuje. Očekáváme další vývojový krok pro Spa a Monzu. Díky němu bychom měli být blíže Mercedesu. Chce to ale čas."

Italská média napadlo, že do Red Bullu by se pak mohl vrátit Vettel, jenž s tímto týmem získal své čtyři mistrovské tituly. Navíc je často vídán v rozhovoru se svými bývalými kolegy a šéfy, zatímco jeho mise ve Ferrari nevypadá moc nadějně. A kdo místo Vettela do Ferrari? Přece Fernando Alonso!