Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Haas nebyl pro Rich Energy dost dobrý

Haas nebyl pro Rich Energy dost dobrý

Ukončení sponzoringu bylo oznámeno přes Twitter

Šéf Rich Energy William Storey oznámil ukončení sponzorování týmu Haas. Učinil tak prostřednictvím prosté zprávy na sociální síti Twitter a rovnou i nakydal hnůj na tým i F1 jako takovou. Britský výrobce energetických nápojů začal americký tým sponzorovat tento rok a monopost VF-19 je kvůli tomu oděn do černo-zlatého hávu ve stylu legendárních vozů Lotus.

Pouze před pár týdny britský soud rozhodl, že Rich se musí vzdát svého loga, zlatého paroháče, protože je příliš podobné logu společnosti Whyte Bikes podnikající v oblasti cyklistiky. Takové spory se často vyřeší mimosoudním vyrovnáním.  Storey však soud dotáhl až do nezdárného konce. Mimo jiné mu bylo nařízeno, aby soudu nejpozději do 1. srpna tohoto roku umožnil nahlédnout do financí společnosti, a to včetně vztahu s Haasem, jenž logo prezentoval celému světu.

"Často neodpovídá na otázky přímo, místo toho preferuje řečnění o jeho vizi podnikání, nebo se odpovědi vyhýbá obecními prohlášeními a mluvením v množném čísle třetí osoby. Během výslechu odpověděl pouze na pár otázek. Má tendenci dělat velikášská prohlášení, přičemž další zkoumání ukáže, že nejsou na místě," postěžovala si na podnikatele soudkyně.

Tohle Storey zveřejnil na Twitteru:

"Rich Energy dnes ukončil kontrakt s Haasem z důvodu slabých výsledků. Naším cílem bylo porážet Red Bull a není akceptovatelné, že jsme v Rakousku byli až za Williamsem. Politika a PC povaha F1 také neprospívají našemu byznysu. Týmu do budoucna přejeme mnoho úspěchů."

Storey byl během loňské VC USA v Austinu hostem týmu Williams. Proslýchá se, že Rich Energy se měl stát hlavním sponzorem tohoto týmu, ale Storey se v neděli večer bez vysvětlení neukázal na dohodnuté večeři s Claire Williamsovou. Místo toho se setkal s Güntherem Steinerem, šéfem týmu Haas, a o pár dní později oznámil podpis smlouvy s tímto týmem. Nikdy nebyla zodpovězena otázka, jak si může společnost s relativně malým obratem dovolit zaujímat post hlavního sponzora týmu F1, ačkoli se má za to, že Haas akceptoval podstatně horší smlouvu, než chtěl Williams.

Haas zatím nevydal oficiální stanovisko.