Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Je nebo není Rich Energy partnerem Haasu?

Je nebo není Rich Energy partnerem Haasu?

Storey zřejmě jednal na vlastní pěst

Událostí dne je bezesporu aféra kolem titulárního sponzora týmu Haas, výrobce energetických nápojů Rich Energy. Bezprostředně po zveřejnění šokujícího tweetu se žurnalisté pustili do zkoumání pozadí celé historie. Práci měli a mají nelehkou, neboť obě strany zarytě mlčí.

Původně se dokonce předpokládalo, že se kdosi do účtu Rich Energy na Twitteru naboural a udělal si nemístnou legraci. Jenže to by byla zpráva záhy smazána a vše jistě briskně uvedeno na pravou míru.

Šťouralům se po čase podařilo zjistit, že věc se má patrně jinak. Podle nich jde o samostatnou akci šéfa Rich Energy Williama Storeyho, kterou ovšem jaksi pozapomněl konzultovat s ostatními společníky. „Spolupráce není ukončena a William k něčemu takovému vůbec neměl oprávnění. Investoři nyní hledají cestu, jak tuto PR katastrofu dostat pod kontrolu,“ je citován obligátní „dobře informovaný“ zdroj. 

V zázemí Haasu vše na první pohled běží hladce - Kevin Magnussen během porady se svými inženýry

Tím, kdo se snaží zachránit, co se dá, má být hlavně marketingový poradce Rich Energy. Jmenuje se Justin King a fanouškům F1 není neznámou personou. Jednak je tento někdejší nejvyšší představitel obchodního řetězce Sainsbury otcem závodníka F2 Jordana Kinga, ale především se svého času marně pokoušel vytáhnout z bryndy tým F1 Manor.

Aby se to ještě více zamotalo, v bulvárním plátku The Sun se objevil rozhovor se Storeyem, v němž tvrdí, že v Haasu jsou sice milí lidé, ale „auto je pořád horší a horší. Jsme lepší produkt než Red Bull. Proto je pro nás postavení na konci roštu pohromou.“

V těchto hodinách není co závidět Güntheru Steinerovi. Principál Haasu čelí neustále jediné otázce. Těžko říci, zda on sám přesně ví, co se vlastně děje. Každopádně se zatím omezil na následující prohlášení: „Rich Energy je v současnosti titulárním partnerem týmu Haas. Na základě článku naší dohody o zachování mlčenlivosti nemohu vztahy mezi oběma stranami jakkoliv komentovat.

Faktem nicméně je, že na sídle, dopravních prostředcích i dalším materiálu Haasu se ve čtvrtek v Silverstone stále skvělo logo Rich Energy.