Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari zná příčinu letošních problémů

Ferrari zná příčinu letošních problémů

Binotto ale dělá tajnosti

Ferrari již zná příčinu letošních problémů s vývojem vozu SF90. Vypadá to na aerodynamický tunel, ale více se asi tak brzy nedozvíme. Buď to šéf týmu Mattia Binotto chce z nějakého důvodu držet v tajnosti, nebo nehodlá ukazovat prstem na konkrétní zaměstnance. Jisté ale je, že nové díly, včetně nedávno nasazené podlahy, nejsou ve skutečnosti tak dobré, jako to vypadalo na papíře.

"V Rakousku jsme udělali pár opatření. Snažili jsme se pochopit problém, zjistit, co je s podlahou. A dostali jsme důležité odpovědi. Nyní už alespoň chápeme, proč nám to nefungovalo. Teď musíme přistoupit k nápravě. Zde (v Británii) nemáme žádné novinky, podlaha je stejná jako na Paul Ricardu a v Rakousku," řekl Binotto.

Člověk by si myslel, že stačí říct "problém s korelací dat", což vždy čas od času slyšíme od týmů nedosahujících očekávané výsledky. Binotto ale odmítl potvrdit, že tunel generuje nesprávná čísla: "Mohu vám říci pouze tolik, že za specifických podmínek nemáme na trati to, co jsme podle aerodynamického tunelu měli očekávat. Musíme tento problém vyřešit, pokud chceme, aby byla data reprezentativnější za všech podmínek."

Web Motorsport se zeptal, jestli je problém v používaných nástrojích (tedy v aerodynamickém tunelu), nebo v tom, jak jsou nástroje používané (jinak řečeno, v lidech). Binotto odmítl odpovědět. Připomeňme, že tunel Ferrari v Maranellu využívá i trápící se Haas.