Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Norrisův otec není zas takový boháč

Norrisův otec není zas takový boháč

Na rozdíl od Strolla je pouze milionář

Lando Norris patří mezi jezdce, kteří se po příchodu do F1, vcelku úspěšně, zbavují nálepky platícího jezdce a milionářského synka.

Dobrým prvním krokem bylo již obsazení druhého místa v loňském šampionátu formule 2. Ale ozývaly se hlasy, že k úspěchům ve všech juniorských sériích mu hodně pomáhala nadstandardní péče a vybavení zakoupené díky pohádkovému bohatství jeho otce Adama Norrise. Ten ve věku 36 let prodal svou společnost podnikající v penzijním poradenství za 250 milionů amerických dolarů.

Na rozdíl od jiných mladíků si tak Lando již ve F3 užíval výhody vlastního fyzioterapeuta i kuchaře. Jakou odpověď na to Lando našel? Tedy kromě výkonů na trati…

"Nerad o tom mluvím. Ale když mě srovnávají s Lancem Strollem, tak můj otec v porovnání s jeho ani není bohatý," cituje Norrise Auto Bild.

Zmíněný módní magnát Lawrence Stroll má majetek v odhadované hodnotě 2.6 miliardy dolarů a koupil tým Racing Point, za který nyní Lance závodí po boku zkušeného Sergia Péreze. Mexický závodník zase našel úhel pohledu, ze kterého je pro něj výhodné závodit za tým kolegova otce.

"(Lawrence) velmi chce, aby byl jeho syn úspěšný. A to je dobré i pro mě. Tým teď má peníze na vše, co může potřebovat," zasmál se Pérez v rozhovoru pro agenturu DPA.