Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Gaslyho od Belgie vystřídá u Red Bullu Albon

Gaslyho od Belgie vystřídá u Red Bullu Albon

Francouz se musí vrátit do Toro Rosso

Ačkoliv se Helmut Marko zaklínal, že Pierre Gasly dojezdí sezonu v Red Bull Racingu, je všechno jinak. Počínaje Velkou cenou Belgie ho v kokpitu nahradí Alexander Albon.

Francouz naopak zaujme jeho místo u Toro Rosso. V případě rakouské stáje nejsou takové přesuny zase tak neobvyklou záležitostí, o čemž by mohl třeba Daniil Kvjat hodně vyprávět. Ostatně právě on hrál ve spekulacích o případném Gaslyho nástupci ústřední roli. Albonovo povýšení je docela velkým překvapením.

Pierre Gasly si bude muset zvyknout na jiné týmové oblečení

Neznamená to automaticky, že by Thajec měl zajištěné zaměstnání vedle Maxe Verstappena i pro sezonu 2020. Red Bull Racing ve svém oficiálním komuniké pouze uvedl, že ve zbývajících devíti závodech chce prověřit jeho výkonnost. Už to ale pro letošního nováčka zní nadějně.

Pierre Gasly si v dosavadním průběhu šampionátu vyjel pouhých 63 bodů (tedy o 118 méně než Verstappen) a v průběžné klasifikaci mu patří šestá příčka. Jeho nejlepším výsledkem bylo čtvrté místo z VC Velké Británie. Albonovým maximem je zatím šestá pozice z Hockenheimringu.