Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Briatore chce být italským Donaldem Trumpem

Briatore chce být italským Donaldem Trumpem

Po týmech ve F1 povede i politickou stranu

Bývalý šéf týmů Benetton a Renault se vrhá do politiky. Flavio Briatore, jenž přivedl k prvním vítězstvím i mistrovským titulům Michaela Schumachera a Fernanda Alonsa, bude bojovat v divoké italské politické aréně s vlastní stranou Movimento del Fare. V přerodu ze známého byznysmena na politika média našla podobnost s Donaldem Trumpem.

"Srovnání s prezidentem Spojených států amerických mi lichotí," řekl 69letý Ital. "Donald má výjimečný talent. Poznali jsme se v 90. letech. Myslím, že jsem byl první, kdo ho přivedl do Evropy."

Briatoremu na kreditu nepřidává, že z F1 neodešel dobrovolně. Renault ho propustil po provalení aféry Crashgate a FIA po prošetření důkazů přidala zákaz činnosti v jejích soutěžích. Briatore však má odpověď.

Když Donald kandidoval na prezidenta, všichni se postavili proti němu. Jenže lidé se snadněji identifikují s ním než s politiky brblajícími ty jejich nesmysly. Když vedete byznys, tak riskujete a děláte chyby. On klopýtl a znovu vstal. V Americe se smíte z chyby otřást a pokračovat dál. Lidé vás přitom podpoří. V Itálii je to naopak, tady vám mnozí nechtějí dát druhou šanci.