Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Penalizace potká i Strolla, Sainze a renaulty

Penalizace potká i Strolla, Sainze a renaulty

Kanaďana bude bolet nejvíce

Ve čtvrtek Honda oznámila, že nová posila Red Bullu Alexander Albon a pilot Toro Rosso Daniil Kvjat použijí ve Velké ceně Belgie letos již čtvrtou pohonnou jednotku. Z toho důvodu je v neděli čeká start až z chvostu startovního roštu.

Těmito dvěma jmény ale výčet potrestaných ani zdaleka nekončí. S vylepšeními svého motoru totiž vyrukují do prvního závodu po letní přestávce i Mercedes s Renaultem.

Zatímco v případě německého výrobce potká penalizace Lanceho Strolla z Racing Pointu, u Francouzů doplatí na tuto skutečnost jejich tovární jezdci Daniel Ricciardo s Nikem Hülkenbergem a také Carlos Sainz ze zákaznického McLarenu.

Také Lance Stroll se musí smířit s nevýhodnou výchozí pozicí do závodu

Nejvíce bude skřípat zuby Stroll, protože ho stejně jako Albona s Kvjatem čeká pád až na samotný konec startovního pole. Kanaďanův souhrnný trest totiž činí více než 15 míst, jelikož dostane čtvrté turbodmychadlo a také čtvrtý motorgenerátor pro rekuperaci tepelné energie.

Pro trio využívající pohonné jednotky Renault budou penalizace bolestivější o poznání méně. Ricciardo, Hülkenberg i Sainz použijí pouze nový spalovací motor a posunou se tak jenom o pět míst dozadu. Zatímco v případě Australana a Španěla půjde o pátý kus, u Hülkenberga o šestý.