Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari získalo čtvrté pole position v sezoně

Ferrari získalo čtvrté pole position v sezoně

Leclerc má ale určité obavy ze závodu

První polovinu sezony za úspěšnou u Ferrari jistě označit nemohli. Začátek té druhé je ale zcela jinou písničkou. Rudé vozy z Maranella si totiž zatím zcela podmaňují Velkou cenu Belgie. Nezastavitelnými byly i v sobotní kvalifikaci, ve které si zajistily kompletní první řadu.

Tím, kdo pro Ferrari vybojoval čtvrtý letošní start z čelní pozice, byl Charles Leclerc. Po skončení kvalifikace panovala u Monačana, který se z pole position radoval již potřetí, spokojenost.

Bylo to dobré. První sektor mi samozřejmě úplně nevyšel tak, jak jsem si představoval. Zvláště v první zatáčce jsem se docela trápil. Ve druhé jsme pak již ale byli silní a bylo to úžasné. Požádal jsem tým, aby mě nezatěžoval jízdou ve větrném pytli, jelikož to byl tak trochu průšvih. Připravil jsem si tedy pneumatiky a zafungovalo to, takže jsem šťastný,“ liboval si Leclerc. „Včera jsme se ale trochu trápili v závodním režimu, takže na tom musíme zapracovat. Když se ale podívám na naši dnešní rychlost, jsem si jistý, že budeme silní.“ 

Vettel znovu nestačil na svého mladšího kolegu

I navzdory porážce od mladšího týmového kolegy neztratil dobrou náladu ani druhý Sebastian Vettel: „Je výborné, že jsme si zajistili první řadu. Při boji o pole position jsem uvázl v provozu, což mi nepomohlo. Nebudu se ale vymlouvat. Již se těším na závod, vůz by měl být lepší a přes noc by mělo dojít k poklesu teploty. Je to ale stejné pro všechny,“ řekl čtyřnásobný mistr světa.