Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Byla Belgie jednorázovým selháním Ferrari?

Byla Belgie jednorázovým selháním Ferrari?

Horner se podělil o hořkou pachuť v ústech

Šéf Scuderie Ferrari Mattia Binotto tvrdí, že Velká cena Belgie zůstane jednorázovým selháním. Ne že by červené vozy měly začít vyhrávat velké ceny, ale souboje s Alfou Romeo a dojezd mimo bodované pozice prý neodráží skutečnou konkurenceschopnost vozu SF1000.

"Byl to problém týkající se pouze tohoto víkendu," řekl Binotto pro Sky Italia. "Nepřišli jsme na to, jak donutit gumy pracovat. Ale máme stejný vůz jako v předchozích závodech a totéž platí pro naše soupeře. Takže tentokrát něco nezafungovalo, proto jsme byli více vzadu, než jsme byli na jiných tratích.

Kromě toho jsme vůz nastavili na vyšší přítlak, protože jsme doufali, že v neděli by mohlo zapršet. Pak bychom byli ve výhodě. Obětovali jsme kvůli tomu část kvalifikační rychlosti a projevilo se to na rovinkách v prvním a třetím sektoru."

Jízlivou poznámku si neodpustil Christian Horner, šéf konkurenčního týmu Red Bull Racing. Poukázal na to, že Charles Leclerc loni VC Belgie vyhrál a Ferrari do Poháru konstruktérů přibylo mnoho z bodů, kterým pak vděčilo za konečné druhé místo. Letos, po uzavření podezřelé utajené dohody s FIA ohledně svých motorů a neméně podezřelé náhlé ztrátě výkonu, je vůz Ferrari mnohem pomalejší než auto Red Bullu poháněné motorem Honda.

"Mám z toho hořkou pachuť v ústech," nechal se slyšet Horner. "Když vidíte letošní výsledky Ferrari, můžete si z toho sami udělat vlastní závěry. Ale je snad jasné, že loni jsme měli být rychlejší my. Určitě bychom byli, kdyby mělo Ferrari motor, jaký má teď. Mně je ho teď také trochu líto, ale je jeho chybou, že se v posledních letech zaměřilo na nesprávné věci a pak přišlo o to, co je v utajené dohodě s FIA, ať už je to cokoli."

Bylo loňské vítězství Ferrari v Belgii zasloužené? Podle Hornera určitě ne. foto: Ferrari

Zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Ferrari