Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Norris měl čas koukat na obrazovku

Norris měl čas koukat na obrazovku

Pohodový závod utnul náhlý pokles výkonu

Do cíle Velké ceny Belgie zbývala dvě kola, když se v rádiu ozval znepokojený hlas Landa Norrise: „Ztrácím mnoho času na rovinkách. Něco tady nehraje!“ Závodní inženýr ho žádal, aby pokračoval v jízdě, byl ale náhle přerušen. „Nejde to, auto je poškozeno,“ sdělil mu rozčarovaný pilot McLarenu, právě se loučící s vidinou krásného pátého místa.

Závod byl zkrátka o kolo delší, než jsme potřebovali,“ konstatoval již vyrovnaný Norris v padoku. Co se stalo, nedokázal vysvětlit. „Přicházel jsem o výkon a sdělil to na zeď. V poslední šikaně (Bus Stop) se to dramaticky zhoršilo. Nemohl jsem nic dělat. Něco se porouchalo.“ Auto zůstalo trčet na cílové rovince a smutný jezdec jen přihlížel, jak se propadá pořadím mimo bodovanou desítku.

S kolegy z Renaultu nyní pracujeme na detailní analýze,“ sdělil šéf týmu Andreas Seidl. „Že nás dnes postihly dva výpadky, je pochopitelně alarmující.

Svalit veškerou vinu na francouzského partnera nicméně nechtěl. „Je důležité, abychom měli transparentní a otevřené vztahy. Problém vyřešíme společně. Nemyslím si, že to má nějakou souvislost s použitím pohonných jednotek různé specifikace. Ta v Norrisově voze byla starší, ale měla vydržet ještě mnohem déle,“ sdělil.

VC Belgie nedokončil ani jeden z jezdců McLarenu

Současně svého závodníka pochválil. „Je pravda, že měl v první zatáčce štěstí. Ale když se podíváme na jeho tempo, zacházení s pneumatikami a plnění dohodnuté strategie, obstál,“ zdůraznil.

Mladý Brit vytěžil maximum z kolize mezi Verstappenem a Räikkönenem. Z jedenácté pozice rázem poskočil na pátou. Magnussena předjel efektně vnitřkem. „Nastudoval jsem si to podle onboard záběrů z loňska,“ prozradil.

V dalším průběhu ho lehce znervózňoval za ním kroužící Pérez, brzy ale zjistil, že je rychlejší než on. Na Mexičana měl už sedmnáctisekundový náskok, na Vettela ztrácel přes půl minuty a věděl, že je mimo jeho možnosti. Byla to taková pohoda, že stihl sledovat na obřích obrazovkách, co se děje. Idyla bohužel nevydržela až do konce…