Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc bojoval tvrdě úmyslně

Leclerc bojoval tvrdě úmyslně

Dobře věděl, že je na hraně

Charles Leclerc věděl, že o vítězství ve Velké ceně Itálie bojuje tvrdě a na hraně pravidel. Ani se nesnaží vymlouvat na podvědomí a adrenalin v žilách, ani netvrdí, že vše bylo stoprocentně v pořádku. Prý prostě udělal vše pro to, aby zůstal na trati před Lewisem Hamiltonem a zároveň nedostal trest, který by ho o vítězství připravil po protnutí cílové čáry.

"Ale ano, dobře jsem věděl, že je to na hraně," přiznává Monačan. "Ale byl jsem připraven hrát vabank, vždyť šlo o vítězství. Není to něco, co bych měl pouze v podvědomí. Vědomě jsem v boji šel až na hranici toho, co je ještě akceptovatelné. Povedlo se a jsem šťastný, že jsme si domů odvezli vítěznou trofej."

Po vítězství v Monze je správný čas ohlédnout se za uplynulými měsíci dělání chyb a učení se přímo v záři nejsilnějších reflektorů namířených na nejoblíbenější tým formule 1.

"Start do sezony nebyl zrovna snadný. Udělal jsem pár chyb, ale myslím, že se do značné míry mohou připsat na konto chybějících zkušeností. Teď už se ale na to nemohu vymlouvat. Jako jezdec jsem od začátku sezony hodně vyspěl.

Chápu, proč se loni tak kritizoval přestup příliš mladého jezdce do Ferrari. Toto je můj druhý rok ve F1 a už jezdím za Ferrari. Jistě, že to bylo brzy. Musím děkovat Ferrari, že do mě vložilo tolik důvěry. Mělo data, analyzovalo je a nakonec to bylo pouze jeho rozhodnutí. Jsem rád, že se začaly dostavovat výsledky. Takže jsem asi přece jen byl připraven lépe, než někteří tvrdili."