Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Red Bull udělal chybu v simulátoru

Red Bull udělal chybu v simulátoru

Vůz byl úplně špatně nastavený

Max Verstappen se v Singapuru dostal na stupně vítězů, ale ani on, ani jeho tým nevypadali nijak nadšeně. Očekával se boj o vítězství, místo toho bylo Ferrari evidentně rychlejší a Lewise Hamiltona se podařilo porazit spíše strategií, než čistou rychlostí.

"Nechci z toho dělat velkou věc," bránil se Helmut Marko rozhovoru na téma nepříjemného překvapení, po kterém se Ferrari v Poháru konstruktérů Red Bullu ještě více vzdálilo a sen o druhém místě se červeným býkům pomalu rozplývá. Později ale přece jen prozradil více.

"Problém vznikl v simulátoru. Zavedl nás zcela nesprávným směrem," řekl poradce Red Bullu pro motorsport v rozhovoru pro ORF. "Základní nastavení před víkendem se hledá v simulátoru. Když se to neudělá dobře, tak máte velký problém. Vozy jsme nastavili příliš natvrdo, kvůli tomu jsme měli potíže s nestabilitou. Také bychom potřebovali více přítlaku."

"Kdyby Mercedes neudělal strategickou chybu, bylo by to s námi ještě horší," potvrdil šéf týmu Red Bull Christian Horner.

Letos to není poprvé, co slyšíme, že Red Bullu zpackala závod chyba v nastavení. Stejné téma bylo na stole po Velké ceně Bahrajnu, kde RB15 nestačilo tempu Mercedesu a Ferrari.