Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes by úvodní úsek ještě natáhl

Mercedes by úvodní úsek ještě natáhl

Allison: Bottas odvedl fantastickou práci

Už 82 vítězství ve velkých cenách má na svém kontě Lewis Hamilton. To dnešní kupodivu považuje za jedno z nejnáročnějších!

Když jsem viděl, jak jsou ferrari na startu rychlá, zamrazilo mě. Bylo neuvěřitelně těžké se jich vůbec udržet. Jela jinou ligu, jako už v kvalifikaci. Mizela nám v dáli. Pokud by nevyjel safety car, natáhli bychom úvodní úsek ještě dále. Rozhodlo by se pak přímo na trati. Asi bych se nevrátil před Leclerkem, ale byl by to parádní závod. Neutralizace tenhle zážitek divákům ukradla,“ vyjádřil se. 

Valtteri Bottas předvedl perfektní defenzivní výkon

Šéf týmu Toto Wolff neskrýval nadšení: „Tak perně vybojovaný triumf vyvolává samozřejmě obrovskou radost. V náročné situaci, v níž se nyní nacházíme, je dvojité vítězství obrovskou vzpruhou. Dopadlo to dobře. Double, největší konkurent navíc odstoupil. V obou šampionátech jsme udělali velký krok kupředu. Cítím pořádné ulehčení.

Valtteri odvedl fantastickou práci,“ přidal se svým chvalozpěvem technický ředitel James Allison. „Udržel Leclerka na distanc. Hlavně v prvních kolech po zastávce se nacházel pod drtivým tlakem. Nedopustil se však ani té nejmenší chybičky. Potom se Charlesovi začaly přehřívat gumy a pro Valtteriho to bylo přece jen snazší.