Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Mercedes je na rovinkách krutě bit

Mercedes je na rovinkách krutě bit

Podle Hamiltona se Ferrati dostalo na jinou úroveň

Mercedes se pomalu smiřuje s tím, že i v Soči bude zřejmě tahat za kratší konec. „Proti tomu, že Ferrari na rovince na nás získává sedm až osm desetin, můžeme udělat jen málo,“ povzdechl si po dnešní kvalifikaci šéf týmu Toto Wolff. „Rozdíl v absolutní rychlosti je propastný. Zřejmě našli optimální řešení. Z tohoto pohledu jsem s naším výsledkem nakonec ještě spokojen.

Hořekoval i Lewis Hamilton. Pro něj bylo tempo rudých vozů přímo vražedné: „Dostali se na úplně jinou úroveň. Vy jste vždycky psali o našem párty módu, ale oni teď mají jet mód! Ani jsem nepočítal s tím, že se dostanu do první řady.“ 

Sám voják v poli - Hamilton bude zítra v úvodu vzdorovat dvojitému tlaku jezdců Ferrari

Přesto ještě věčný kverulant nesložil zbraně. „Na středních gumách to nebude jednoduchý začátek, ale pokusím se vytěžit maximum z větrného pytle za Charlesem. Pokud ovšem takovou šanci dostanu, protože ferrari většinou startuje moc dobře,“ zadoufal.

Valtteriho Bottase potkala ještě jiná nepříjemnost. „Ve třinácté zatáčce mně prakticky pokaždé utíkala záď vozu. Někdy více, jindy méně,“ postěžoval si. „S tímto problémem jsme se nebyli schopni vypořádat. Zadní pneumatiky se při tom přehrávaly a třetí sektor tak byl na odpis. Dosud nevíme, co bylo příčinou.