Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen vyčítá komisařům nečinnost

Verstappen vyčítá komisařům nečinnost

Marko: Leclerc ho prostě odstřelil

Bezprostředně po dojezdu VC Japonska vypukl zmatek ohledně výsledků. Zřejmě kvůli závadě časomíry se totiž jako konečné prezentuje pořadí po 52 kolech, ačkoliv závod jich měl 53. Proto v něm na devátém místě stále figuruje Sergio Pérez, byť v závěrečném okruhu havaroval.

To ale nemusí být jediný zádrhel. Na kobereček ke sportovním komisařům totiž míří také Charles Leclerc a Max Verstappen. Nizozemci, který odstoupil, v zásadě nic nehrozí, v sázce je ale šesté místo pilota Ferrari. Je jasné, že u Red Bullu na něj dští oheň a síru. 

Leclerc nemá šesté místo pořád jisté

To je neskutečné! Nejdřív je to vůbec nezajímá, ačkoliv mám v autě díru jako hrom. Potom nařídí vyšetřování, jenže když už je po všem. Co musí ještě Leclerc provést, aby ho konečně potrestali?“ rozčílil se Verstappen na sportovní komisaře, kteří se incidentem odmítli zabývat v průběhu závodu. „Ve druhé zatáčce do mě Charles jednoduše najel. Za jiným vozem se ztrácí přítlak. Je dost zkušený na to, aby to věděl. Mám rád tvrdé závodění. Tohle ale nebylo tvrdé závodění, nýbrž nezodpovědnost.

Přisadil si i Helmut Marko: „Prostě ho odstřelil. Špičkovému jezdci se nesmí taková chyba stát.

Je nicméně nutné dát slovo i druhé straně. „Chytil jsem za Sebem a Lewisem nedotáčivost a nějak jsme se o sebe otřeli. Nevím přesně, co se všechno přihodilo. Potřebuji se na situaci pořádně podívat, bylo to hodně zamotané,“ vyjádřil se nepříliš přesvědčivě Leclerc.