Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Steiner kritizuje nekonzistentní kolegy

Steiner kritizuje nekonzistentní kolegy

Na stole už měla ležet kniha nových pravidel

Pravidla pro sezonu 2021 měla být přijata s více než dvouletým předstihem, někdy přibližně před rokem. Přesto pořád čekáme (spíše pesimisticky), zda se majitelům F1, FIA a deseti týmům opravdu podaří uzavřít konečnou dohodu do konce tohoto měsíce. Dlouho se diskutovalo například i o snížení ceny méně důležitých částí vozu a byla to debata o aliancích typu Ferrari/Haas/Alfa Romeo versus monopolní nezávislí dodavatelé. Z ničeho nic se objevil nápad na open-source, který je třeba podrobně promyslet. Šéfovi týmu Haas Güntheru Steinerovi už dochází trpělivost.

"Někteří lidé jsou strašně názorově nekonzistentní. Jeden den si myslí jedno, druhý den druhé. Například nechtějí abychom si mohli některé věci koupit, ale říkají, že když něco sami uděláme a poskytneme to jako open-source, tak to možná od nás okopírují. Jaký to dává smysl? "ptá se Steiner.

"Nemůžeme neustále zasahovat do pravidel podle toho, koho potřebujeme zpomalit. Pak se kupříkladu stane, že všichni budeme používat open-source díly, a někdo přijde se stížností, že si je nemůže dovolit a je potřeba vymyslet něco jiného. Pak budeme mít dalších 20 způsobů, jak se dostat k dílům a nikdo tomu nebude rozumět.

Mateme i sami sebe. Hledáme záplatu na záplatu, jenže na každé záplatě najdeme dvě nové díry. Když dáváme záplaty na tyto díry, najednou máme místo dvou čtyři. Pak už ani nevíme, co kvůli čemu zakrýváme. Je velmi těžké představit formuli 1 novým fanouškům, vždyť i já sám si některé věci musím přečíst vícekrát, než pochopím, o čem je řeč."