Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton při oslavách myslel na Laudu

Hamilton při oslavách myslel na Laudu

Bez něj to nebylo ono

Trojnásobný šampion F1 Niki Lauda byl od počátku vítězné éry Mercedesu oficiálně pouze nevýkonným ředitelem, minoritním spolumajitelem, ale pro mnohé byl i srdcem týmu. Dobře víme, že s Lewisem Hamiltonem si byli velmi blízcí. Úřadujícího šampiona bolestivě zasáhl jeho odchod z tohoto světa a ani oslava další úspěšné sezony mu bez něj nechutná stejně.

Mercedes v Japonsku vyrovnal rekord Ferrari v počtu Pohárů konstruktérů získaných v řadě a už teď je jisté, že dosáhne i unikátní double. Bude mít totiž šest Pohárů konstruktérů i šest jezdeckých titulů v řadě, což se Ferrari nepodařilo. Hamilton v boji o titul vede čtyři závody před koncem sezony před Valtterim Bottasem o 64 bodů. Statistiky však úsměv na tváři nevykouzlí.

"Něco na tom bylo moc jiné. Nebyla to taková radost jako předtím, protože tento rok jsme přišli o Nikiho. Bez něj to už není stejné," řekl britský jezdec. "Jsem samozřejmě nesmírně hrdý na tým. Velmi hrdý na všechny v továrně. A vím, že Niki by při takovém úspěchu dal čapku dolů. Zůstal jsem jeho velkým dlužníkem a toto vítězství věnuji jemu. Myslím, že celý Mercedes se rozhodne věnovat tento úspěch Nikimu. Já rozhodně ano.

Jsem velmi, velmi hrdý, že mohu být součástí takového týmu a jeho příběhu, ale byl to pro nás nesmírně náročný rok. Vždy, když vstoupím do garáže, vidím tam Nikiho sluchátka a jeho čepici. Dnes jsem při nich poseděl, než jsem nastoupil do vozu."