Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren se začíná chovat jako velký tým

McLaren se začíná chovat jako velký tým

Mentalitu středu pole musí opustit

Carlose Sainze hodně potěšil průběh včerejší kvalifikace. Obsadil v ní moc dobré sedmé místo, první pro jezdce ze "zbytku světa". Ale o tom řeč není, na to si zkušenější z jezdců McLarenu už celkem zvykl.

Mluví o pokusu dostat se do Q3 na středně tvrdých pneumatikách, jako to udělaly Mercedes a Ferrari. Pneumatiky jsou v Mexiku extrémně namáhány, takže startovat na tvrdší, odolnější směsi by bylo v závodě výhodou. Pravda, tentokrát to nevyšlo a Španěl se musel na trať vrátit na měkkých, ale aspoň se nebál to zkusit a ukázat sebevědomí.

"Poprvé v této sezoně jsme začali myslet jako jeden z velkých týmů," řekl s úsměvem Sainz. "Pokusili jsme se přes druhou část kvalifikace dostat na středních pneumatikách a téměř se nám to povedlo i přes zablokování kol a hustý provoz v rychlém kole. Už fakt, že jsme se o to pokusili, je signálem, že jsme na správné cestě a svému vozu právem plně důvěřujeme. Možná jsem se mohl do Q3 dostat i dalším pokusem na středních pneumatikách, ale to by bylo zbytečné riziko, když vím, že na měkkých budu rychlý."

Dnes Sainz i s týmovým kolegou Landem Norrisem budou muset po startu spěchat, aby si před středem pole vytvořili co největší náskok, než budou muset zastavit u mechaniků. Jinak by se od nich mohli vrátit až na úplném chvostě.