Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Albona srazila špatně zvolená strategie

Albona srazila špatně zvolená strategie

Kolo za Sainzem ho stálo šest sekund

Alex Albon udělal další krok k tomu, aby se v Red Bull Racingu udržel i pro příští sezonu. Na okruhu bratří Rodríguezů dojel pátý, přičemž se možná stal obětí ne právě ideální strategie.

Thajec vytěžil maximum z postartovních zmatků a usadil se na třetí příčce. Chvíli to vypadalo, že míří za svými prvními stupni vítězů ve F1. „Ano, v prvních patnácti kolech jsem tomu věřil. Potom jsme ale zvolili dvouzastávkovou strategii. Ani já jsem nebyl přesvědčen o tom, že jednozastávková bude fungovat,“ vzal část viny na sebe.

Přezouval už v 15. kole znovu na střední směs a spadl na páté místo, z něhož se již nedostal výše. V cíli mu na vítěze Hamiltona chybělo 21 sekund – tedy zhruba doba potřebná pro jednu návštěvu u mechaniků.

Albon chvíli pomýšlel i na stupně vítězů

Musíme se na to ještě jednou podívat. Fakt je, že na opotřebovaných gumách se dařilo držet překvapivě vysoké tempo,“ podotkl Albon. Rezolutněji se vyjádřil Helmut Marko: „Strategie se dvěma zastávkami byla v konečném důsledku chybná. Měli jsme ho stáhnout jen jednou. Zkusili jsme undercut, jenže ten hned v zárodku ztroskotal na Sainzovi.

Španěl totiž Albona těsně po jeho návratu na trať předjel a ten byl nucen se mu celé kolo dívat na zadní křídlo, dokud mclaren neodbočil do boxové uličky. „Trochu mě štvalo, že jsem pořádně nevěděl, jestli s ním přímo bojuji. Každopádně se bránil výborně. Stálo mě to šest sekund,“ povzdechl si Albon.

Alex podal skvělý výkon,“ pochválil svého svěřence Marko. „Jenže tady jsme měli auto na vyhrání. Pátá a šestá pozice jsou pro nás velikým zklamáním.