Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel v Austinu vypadl kvůli hrbolatému asfaltu

Vettel v Austinu vypadl kvůli hrbolatému asfaltu

Pouze shodou náhod se to stalo na začátku závodu

Sebastian Vettel objasnil důvod svého odstoupení z Velké ceny USA pouze pár minut po startu. Jak se předpokládalo, zavěšení kol nevydrželo zátěž na extrémně hrbolaté části Okruhu Amerik.

"Tak se zdá, že to prostě způsobily hrboly nebo povaha okruhu. Sice jsme tam, samozřejmě, jezdili od pátku, jenže to je tak. Dalo by se říci, že jsme měli štěstí, že do té doby jsme neměli žádný problém, neviděli jsme žádné poškození. Ovšem měli jsme smůlu v závodě, v jednom kole, na jednom místě. Byla to taková poslední kapka a pohár přetekl," řekl německý závodník v Brazílii.

Vettel se nemohl vyhnout ani otázce směrované na motor Ferrari, který v USA jakoby ztratil dech, a to právě po upřesnění technické direktivy FIA.

"Nepřišli jsme ani o jednu koňskou sílu. Myslím, že jsme prostě jenom vůz nastavili na vyšší přítlak než ostatní. V kvalifikaci to bylo docela viditelné. Trošku času jsme na rovinkách získali, jenže ne tolik, kolik jsme byli zvyklí. Ale na druhé straně je třeba říci, že v zatáčkách jsme neztratili tolik, kolik bylo zvykem. Tyto dvě věci jsou vždy spjaty ruku v ruce. Já jsem pak ze závodu moc neměl. Charles (Leclerc) neměl dobrou rychlost, ale já vím, že to mělo jiný důvod."