Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainze zastavila porucha zapalování

Sainze zastavila porucha zapalování

Norris zklamán vyvážením vozu

Že by se zatím McLarenu na Interlagosu nějak mimořádně dařilo, říci nelze. Carlos Sainz ztroskotal už v úvodní části kvalifikace, Lando Norris v prostřední.

Za Španělovým výpadkem ovšem stála technická porucha. Nebyla to převodovka, jak se původně odhadovalo, ale kabeláž zapalování. Ta, přesněji její porušení, způsobila neočekávaný prudký pokles výkonu.

McLaren zvažuje, zda svému jezdci namontuje nový motor. Mezi startem z posledního stání a z boxové uličky není zase tak velký rozdíl. Paradoxně dokonce může být druhá eventualita za určitých okolností výhodnější.

Momentálně je to ještě otevřená záležitost,“ prohlásil týmový šéf Andreas Seidl. „Musíme si napřed ujasnit, o co nám jde v první řadě a podle toho jednat.“ 

Norris se do první desítky na roštu dostal jen kvůli Leclerkově penalizaci

Nejraději bych do toho šel od začátku naplno,“ přiznal Sainz. „Jenže gumy by to nejspíše nevydržely. Takže je nutný kompromis. Bude to těžké, ale nějakou cestu najít musíme.“ Přehnané naděje si ovšem nedělá: „Máme z letoška zkušenost, že téměř na každém okruhu nám nějaká zatáčka neseděla. Tady jich je bohužel více. Neznamená to však, že bych nemohl dojet na bodech.

Norris si postěžoval na vyvážení vozu: „S ním bylo obtížné se výrazněji zlepšit. Takže jsem vlastně spokojen. Z pátku na sobotu jsme přece jen dosáhli určitého pokroku. Auto poslouchalo dobře, nedokázal jsem ale dostat maximum z pneumatik.“