Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Já nic, to ten druhý

Já nic, to ten druhý

Piloti Ferrari se obviňují navzájem

Hůře už to hoši vymyslet nemohli. Mattia Binotto v reálu zažil noční můru všech šéfů týmů. Jeho dva jezdci se nesmyslně srazili a vyřadili navzájem.

Dodali tak pořádnou dávku munice těm, kteří již delší dobu píší o krizi mezilidských vztahů uvnitř Scuderie. Zdržme se ukvapených soudů a podívejme se raději na reakce obou aktérů.

Ty úplně první, bezprostředně po kolizi, si byly dost podobné. Vettel: „Mám defekt! Co sakra dělal? Bože můj, muselo to být? To byla ale volovina!“ Leclerc byl stručnější: „Do p….., co to je?“ 

Leclerc doplatil na souboj s vlastním týmovým kolegou

O několik minut později v padoku se už vyjadřovali sofistikovaněji. „Je to špatné pro stáj, když ani jedno auto nedojede. To je malér. Myslel jsem si, že už jsem před ním. Najednou jsme ale byli v sobě,“ konstatoval Vettel, jenž si to se svým sokem „někdy“ určitě vyříká.

Leclerc to viděl jinak. „Na konci rovinky mě Vettel začal vytlačovat na vnitřní stranu. Byli jsme hodně těsně u sebe a odehrálo se to strašně rychle. Protože se dál cpal na vnitřek, střetli jsme se. Odnesla to moje guma,“ povzdechl si Monačan.