Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel s Leclerkem půjdou na kobereček

Vettel s Leclerkem půjdou na kobereček

V Maranellu budou čelit šéfovi týmu a faktům

Sebastian Vettel a Charles Leclerc se v blíže neurčeném termínu budou muset dostavit do Maranella, aby šéfovi vysvětlili vzájemnou kolizi a předčasný konec ve Velké ceně Brazílie. Jinými slovy, dostali pozvánku na kobereček.

První porada přirozeně proběhla hned po závodu, ale kvůli emocím nejspíš nebyla moc produktivní. Mattia Binotto netají, že jezdce alespoň upozornil, že nemají prát špinavé prádlo na veřejnosti.

"Jedinou věc, kterou jsem od nich chtěl slyšet, bylo, že je to mrzí kvůli týmu," řekl šéf Scuderie Ferrari. "Ještě jsme neudělali analýzu, nechtěl jsem se do toho pouštět v den závodu. Tyto věci by se ani neměly dělat s horkou hlavou, snadno bychom mohli dospět k nesprávným závěrům.

Oba jezdce jsem si vyslechl, ale ještě přijdou a znovu to celé probereme. Do té doby bude mít tým dostatek času na analýzu videa i dat. Ať už pak rozhodneme jakkoli, nejdůležitější je fakt, že jsme byli velice zklamaní a že nám musí být líto celého týmu. V první řadě by to mělo mrzet jezdce, malá kolize měla velké následky. Takové hlouposti bychom neměli dělat."

Maranello poslalo jezdcům velmi podobnou pozvánku celkem nedávno, po Velké ceně Ruska, v níž Vettel opakovaně ignoroval žádost týmu a puštění Leclerka vpřed, což ale nejspíš navazovalo na vzájemnou nedůvěru po kvalifikaci v Itálii a závodu v Singapuru.