Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Lundgaarda čeká premiéra ve F2

Lundgaarda čeká premiéra ve F2

V Abú Zabí nahradí Boschunga

Premiérová sezona šampionátu FIA F3 sice vyvrcholila již během Velké ceny Ruska v Soči, jeden z jejích účastníků Christian Lundgaard ovšem bude součástí také doprovodného programu závěrečného závodu letošního ročníku F1 v Abú Zabí. Dánský pilot si zde totiž odbude svůj debut ve F2. Junior Renaultu dostane příležitost od stáje Trident, v níž nahradí Ralpha Boschunga a nastoupí tak po boku Giuliana Alesiho.

"Jsem hrdý a nadšený, že budu moci absolvovat debut ve F2. Sportovní akademii Renaultu, Tridentu a svým partnerům bych rád poděkoval za důvěru, kterou do mě vložili. Vstup do šampionátu v posledním podniku bude představovat velkou výzvu, ale zato skvělou zkušenost. F2 je velký krok vpřed. Závodění je zde vždy tvrdé a musíte strategicky přemýšlet o tom, jak závod obrátit ve svůj prospěch. Těším se, až odstartujeme a uvidíme, co budeme moci udělat," těší se osmnáctiletý jezdec na své premiérové představení.

CChristian Lundgaard bude již čtvrtým závodníkem, který v letošní sezoně F2 usedne do vozu stáje Trident se startovním číslem 21

V letošním ročníku F3 se Lundgaard umístil na celkové šesté příčce, přičemž nejlepší moment zažil v hlavním závodě na Hungaroringu, v němž si dojel pro vítězství. S výjimkou podniků FIA F3 se ovšem ukázal také v zimním asijském šampionátu a během minulého víkendu rovněž nechyběl ani na Světovém poháru v Makau. Na záludném městském okruhu skončil jen těsně pod pódiem, když do cíle dorazil jako čtvrtý.