Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Šéf Ferrari nebude naslouchat dvaadvacetiletému

Šéf Ferrari nebude naslouchat dvaadvacetiletému

Verstappen mluví o věcech, kterým nerozumí

Max Verstappen to s kritikou Ferrari asi přehnal a možná si i zabouchl dveře k případnému přestupu do Maranella. Výkonného ředitele automobilky Louise Camilleriho naštvalo Nizozemcovo vyjádření na adresu motorů rudého týmu.

Verstappen se v závěru sezony nechal trochu unést a po závodech v USA i v Brazílii otevřeně poukazoval na souvislost mezi upřesněním výkladu motorových pravidel a náhlou ztrátou rychlosti Ferrari na rovinkách. Přesněji řečeno, jezdec obvinil motorové oddělení Ferrari z podvádění. Ale to samé, co je u Helmuta Marka a dalších lidí na vysokých manažerských postech týmů naprosto běžnou praxí, znělo Camillerimu nepatřičně z úst mladého sportovce.

"Proč bych měl přikládat váhu něčemu, co řekl 22letý?" zeptal se řečnicky boss Ferrari. "Se senzačními vyjádřeními člověk daleko nedojde. Maxovi je 22, proč bychom si jej vůbec měli všímat? My jsme Ferrari! Někdy je lepší mlčet, to si myslím.

Verstappen chtěl naše lidi dostat pod ještě větší tlak, přitom jak řekl Mattia Binotto (šéf týmu), inspektory FIA jsme měli naprosto všude. Z jeho slov vznikly pouze problémy. Ale rozumím jeho frustraci z toho, že my často nepotřebujeme odpovědět, zůstaneme zticha. Tomu dobře rozumím. Jenže my jsme Ferrari a nechceme žádnou kontroverzi. Nechceme hrát hru, v níž každý prohraje, jenom jeden méně než druhý. Tak hluboko nechceme klesnout."

Camilleri se vyjádřil i ke "kauze" rozhovoru předsedy Ferrari Johna Elkanna s Lewisem Hamiltonem.

"Byla to, evidentně, společenská záležitost, kolem níž se vytvořila nesmyslně velká bublina. Prostě mají pár společných přátel. Máme jednoho jezdce s dlouhodobou smlouvou a jednoho s kontraktem do konce roku 2020, to je fakt. A jsme nadšení, že jezdci, hlavně Lewisova kalibru, mají zájem přidat se k našemu týmu. Ale bylo by předčasné, kdybychom tuto věc chtěli řešit už dnes."