Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari se předloni vydalo nesprávným směrem

Ferrari se předloni vydalo nesprávným směrem

Pokud loni odvedlo lepší práci, letos zabojuje o titul

Před začátkem nové sezony je čas zamyslet se nad tou minulou. Mattia Binotto ji z pohledu Ferrari zhodnotil jednoduše. Vůz od začátku nebyl dostatečně dobrý na to, aby jezdci mohli bojovat o mistrovský titul.

Podle mě jsme loňský šampionát prohráli již v roce 2018, když jsme navrhli vůz," řekl Binotto, jenž je šéfem Scuderie teprve od roku 2019. "Nakonec se ukázalo, že nejvíce rozhodující byly naše slabé výsledky ze začátku sezony. A za nimi jsou konkrétní důvody. Náš koncept nebyl tak dobrý jako našeho hlavního soupeře. Tam vidím chybu.

Pro nás to byla mimořádně rušná sezona. Hodně se toho událo. Restrukturalizovali a reorganizovali jsme tým, a přitom jsme měli za úkol zlepšovat nový vůz, což se nám do určité míry podařilo. Teď se můžeme soustředit jen na nadcházející sezonu."

Ferrari do sezony 2019 vstoupilo s aerodynamikou podřízenou minimalizaci aerodynamického odporu. Chyběl ale aerodynamický přítlak a zatímco Ferrari dominovalo na delších rovinkách a bylo nejlepší v kvalifikacích, tak v zatáčkách a v závodech, kde je důležitá práce s pneumatikami, zpravidla získával Mercedes.

V průběhu roku na rudém voze přibývaly nové prvky aerodynamiky a do sezony 2020 Ferrari nejspíš nastoupí s mnohem vyváženějším konceptem.

Loni zažilo Ferrari v Austrálii šok.