Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Ferrari si myslelo, že má půlsekundový náskok

Ferrari si myslelo, že má půlsekundový náskok

Začátek sezony 2019 byl studenou sprchou

Ve světě F1 nikdo nic negativního nepřizná jen tak. Pokud ano, tak až po nějakém čase, když je problém odstraněn nebo sám zmizel. Tak je to i s Ferrari a propastným rozdílem mezi očekáváním po loňských zimních testech a výsledky prvních závodů.

"V prvním týdnu testů jsme měli hodně dobrou rychlost," vzpomíná Mattia Binotto, pro kterého to byl první rok v pozici šéfa Scuderie Ferrari. "Abych byl upřímný, tehdy jsme si opravdu mysleli, že máme jasnou rychlostní převahu nad všemi soupeři, protože jsme byli přibližně o půl sekundy před ostatními.

Když se podíváme na celkově nejlepší čas druhého týdne, kdy všichni jezdili i s malým množstvím paliva a vyšším motorovým režimem, byli jsme přesně stejně rychlí jako Hamilton. Cestou do Austrálie jsme nepochybovali, že budeme mít rychlost na boj o vítězství. Pak celý tým dostal studenou sprchu.

Aktuálně nám nechybí dobrý týmový duch. Vidíme to tak, že ve druhé polovině sezony jsme si dobře poradili se všemi problémy. To ukazuje, že tento tým dokáže rychle vyvíjet vůz a že celkově jsme orientováni správným směrem."

Obavy z dominance Ferrari se ztratily rychle jako jarní sníh