Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Hamilton je v desítce nejlépe vydělávajících sportovců

Hamilton je v desítce nejlépe vydělávajících sportovců

Za posledních 10 let inkasoval miliardy

Lewis Hamilton se objevil na desátém místě žebříčku Forbes nejlépe vydělávajících sportovců světa.

Brit, jenž letos získal šestý titul mistra světa, je druhým nejúspěšnějším jezdcem celé historie F1 a jeho bankovní konta tomu odpovídají. Je vůbec nejlépe vydělávajícím závodníkem na světě a s letošním ziskem na úrovni 52 milionů amerických dolarů je daleko před ostatními. Lví podíl na tom má výplata od Mercedesu, ale zároveň vykazuje ohromné ​​příjmy od soukromých sponzorů.

Svůj první mistrovský titul Hamilton získal v roce 2009 a Forbes spočítal (částečně pouze odhadl), že za posledních 10 let vydělal 400 milionů dolarů, což je při přepočtu dnešním kurzem 9.1 miliardy korun.

Dávno pryč jsou ale časy, když nejvíce vydělávající jezdec F1 Michael Schumacher byl i nejlépe placeným sportovcem světa. Formule 1 je teď daleko za jinými sportovními odvětvími. Více než Hamilton vydělali tenista Roger Federer i basketbalista LeBron James. Na prvních dvou příčkách jsou fotbalista Cristiano Ronaldo s 800 a boxer Floyd Mayweather s 915 miliony amerických dolarů za posledních 10 let. Ronaldo je Hamiltonovým vrstevníkem, Mayweather je již důchodce a za poslední čtyři roky absolvoval jediný zápas.

Hamilton vydělává i na vlastní kolekci oblečení