Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren oznámil datum představení nového vozu

McLaren oznámil datum představení nového vozu

Možná ale byl přinucen Norrisem

Čtvrtek 13. února. Tak právě tento den by si měli fanoušci McLarenu poznamenat ve svých kalendářích. Jedná se totiž o datum, kdy jejich oblíbený tým představí veřejnosti monopost, se kterým vyrukuje do sezony 2020. Britská stáj tuto skutečnost potvrdila dnes.

Stalo se tak ovšem za vcelku zajímavých okolností. Vše totiž odstartovalo odpolední živé vysílání na oficiálním youtubovém účtu týmu, ve kterém Lando Norris provedl diváky po wokingském technologickém centru.

Během videoexkurze zavítal bristolský rodák také na poradu, která se týkala představení nového vozu. Při této návštěvě se dotázal zúčastněných, zda-li se tak stane skutečně 13. února, jak mu sdělil výkonný šéf McLarenu Zak Brown. Krátce na to byl ovšem přenos ukončen.

Netrvalo ale dlouho a čtvrtá nejlepší ekipa roku 2019 oficiálně oznámila, že nový MCL35 bude poprvé k vidění opravdu zmíněného dne právě v technologickém centru. Zda-li ale bylo vše součástí plánu, nebo se jedenáctý muž loňského ročníku jednoduše prořekl a svůj tým tak k tomuto kroku dotlačil, toť otázka.

Prozradil Lando Norris více, než měl?

McLaren je teprve třetím týmem, u něhož známe datum prezentace nového monopostu. Zatímco o dva dny dříve (11.2.) než wokingští se svou zbraní pro boj o titul pochlubí Ferrari, den po britské stáji (14.2.) spatříme nový vůz bývalého Toro Rosso, které počínaje letošní sezonou ponese název Alpha Tauri.