Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Macháček šel přes střechu

Macháček šel přes střechu

Na Dakaru ale pokračuje dál

Zatímco Martin Šoltys zvládl osmou etapu Rallye Dakar v pohodě a upevnil si své postavení v první desítce kamionů, kalvárie dalšího člena Buggyra Racingu Josefa Macháčka pokračuje.

Písek byl měkký a hodně aut bylo zapadaných, tak jsme je museli objíždět. Myslím, že tento terén je naše jediná možnost, kdy můžeme s těmi kluky bojovat,“ liboval si Šoltys, který nelitoval ani časové ztráty během vyprošťování iveka Martina Macíka. „To je přeci samozřejmost. Já bych byl na jeho místě taky rád, kdyby mi pomohl.“ 

Martinu Šoltysovi se osmá etapa vydařila

Josef Macháček se spolujezdcem Vlastimilem Tošenovským havarovali a šli přes střechu. Can-Am Buggyra MK50 XRS zůstal po incidentu na boku, posádka zůstala naštěstí nezraněna.

V rámci testování jsme se rozhodli nasadit jiné ráfky a pneumatiky, které nelezly tolik, jako ty předchozí. Vyvrcholilo to na jedné duně tím, že došlo k překlopení buginy. Bylo to hodně špatné místo a ani jsem nedoufal, že by nám tam někdo zastavil. Nezbývalo nám nic jiného, než dát stroj na kola vlastníma rukama. Když se to povedlo, tak jsme se rozhodli, že pojedeme co možná nejjednodušší cestou do cíle, abychom vše stihli a mohli pokračovat v soutěži,“ popsal celou peripetii Macháček.