Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrari v problémech?

Ferrari v problémech?

První data nového vozu prý nejsou pozitivní

Následující zpráva není nijak ověřená a vlastně by byla ničím, kdyby nepřišla z důvěryhodného zdroje. Nedobrou zprávu do světa vypustil žurnalista Leo Turrini, nejuznávanější italský expert na Ferrari, jenž udržuje dobré vztahy s členy týmu na všech úrovních od vrcholového managementu až po řadové zaměstnance různých oddělení. Pojďme se tedy podívat na to, co mu řekli.

"Tak se mi zdá, že první čísla ze simulátoru a aerodynamického tunelu inženýry moc nepotěšila. Ale nezapomínejme, že zbývá ještě dost času," píše Turrini.

Ital také tvrdí, že dny Sebastiana Vettela v Maranellu ještě nejsou zdaleka sečteny: "Vůbec si nejsem jistý, že rok 2020 je Vettelovým posledním v červeném overalu. Hlavně teď, když Verstappen prodloužil s Red Bullem. Vettelovi přitom nevraživost italského tisku vůči němu téměř nevadí. Z prostého důvodu, že skoro nic z toho nečte."

Třetí zpráva se netýká přímo týmu Ferrari, ale sesterské Alfy Romeo. Díky propojení Ferrari s Fiatem, pod který značka Alfa Romeo patří, se před sezonou 2018 podařilo sjednat třístrannou dohodu mezi společností Sauber jako vlastníkem malého týmu, Alfou Romeo jako titulárním sponzorem a Scuderii Ferrari, jež vyrábí motory, převodovky a další části vozu. O ty je ochotna podělit se s menším týmem, ale potřebuje někde testovat mladíky z jezdecké akademie Ferrari. Za dohodou ovšem stál zesnulý Sergio Marchionne a platí jen do konce tohoto roku.

"Dostat Alfu Romeo do F1 byl Marchionneho nápad, jenže prodeje automobilů Giulia a Stelvio naneštěstí nejsou nijak oslnivé," připomíná Turrini.

Fanoušky Ferrari možná čeká další studená sprcha.