Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Latifi přebral Rosbergovo číslo

Latifi přebral Rosbergovo číslo

Proč chtěl zrovna toto?

Ono se to nezdá, ale Nico Rosberg už ve F1 nezávodí tři roky. Formule 1 jezdci podrží jeho číslo pouze dva roky, takže šestka je k mání. Přesněji, byla. Nicholas Latifi, jediný letošní nováček, zatoužil právě po tomto čísle. Nevybral si ho však z obdivu k mistru světa z roku 2016, ani k jeho otci Kekemu, jenž se se stejným číslem stal mistrem světa v roce 1982. Jak sám vysvětlil, toto číslo v Kanadě znamená Toronto, ze kterého pochází.

"Toronto je všeobecně známo jako The 6, o což se částečně zasloužil Drake, který je také z Toronta," napsal Latifi na svou webovou stránku. "Zmínil toto jméno v jednom ze svých prvních songů a jedno z jeho alb původně neslo název Views from the 6. Toronto dlouho mělo šest okrsků a dvě jeho telefonní předvolby začínají nebo končí šestkou. Ze všech těchto důvodů se jméno uchytilo. Kdokoliv ze Severní Ameriky by věděl, co The 6 znamená, hlavně pokud poslouchá Drakea."

Latifi s tímto startovním číslem závodil i v GP2 a F2. Tam mu k němu pomohla náhoda.

"DAMS dostal čísla pět a šest na základě výsledků v šampionátu. Když jsem se o tom dozvěděl, okamžitě jsem věděl, které z nich musím mít!" vybavil si.

Rosbergovo číslo 6 přebral jezdec také začínající v týmu Williams