Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Latifi akceptoval nezájem Williamsu

Latifi akceptoval nezájem Williamsu

Jeho výsledky prostě nebyly dost dobré.

Nicholas Latifi v Singapuru ukončil jakékoli spekulace o tom, že si možná i sám uvědomil, že jeho výkony ve Williamsu už třetí rok v řadě nejsou dost dobré na to, aby mělo smysl pokračovat. Kanaďan přiznává, že navzdory tiskovému prohlášení formulovanému ve stylu, že dvě strany se dohodly na nepokračování spolupráce, ve skutečnosti prostě Williams nemá zájem jednat o prodloužení smlouvy, které platnost skončí spolu s letošní sezonou. Oboustranná shoda je pouze na tom, že letošní výsledky opravdu nejsou dobré.

Není to nic složitého, jsme v odvětví orientovaném na výsledky a moje výsledky letos, z mnoha důvodů, opravdu nebyly dobré,“ vyjádřil se Latifi. „Vedení týmu má povinnost dělat rozhodnutí nejlepší pro tým. A pro tým bude teď nejlepší zkusit něco jiného. Takže to opravdu není žádná věda. Rozumím tomu, akceptoval jsem to a jsem připraven přesunout se do další fáze kariéry. S odvedenou prací jsem v podstatě spokojený, o to snáze se mi akceptuje rozhodnutí týmu. Nelituji svých kroků, na trati ani mimo ni. Prostě to jen nefungovalo. Nelituji.

Mé výkony byly vždy velmi závislé na ovladatelnosti vozu, na dobrém balancu. Loňský vůz více vyhovoval mému jezdeckému stylu, ačkoli nemůžu říct, že mi skutečně vyhovoval. Musel jsem se přizpůsobit. Ale i tak to bylo snadnější než s letošním vozem. Změna filozofie technických pravidel mi nezahrála do karet.

Latifiho další kapitola bude s největší pravděpodobností psána mimo F1. Foto: Williams

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Williams