Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Frank Williams dceři věří

Frank Williams dceři věří

Výzvy k odstoupení nepadly na úrodnou půdu

Dvě sezony na absolutním chvostu pelotonu F1 jsou nejhorším výsledkem v dlouhé historii týmu Williams. Nejeden hlas se ozval, že je snad na čase, aby Claire Williamsová odstoupila od kormidla a dala šanci někomu jinému. Ta se však prý nikam nechystá a stále má plnou podporu svého otce, majoritního vlastníka týmu.

"Nejsem připravena vzdát se jen proto, že někdo o mně řekl, že jsem pouze dcera táhnoucí otcův ikonický tým ke dnu. Neexistuje, že budu po zbytek života jen polehávat a nic nedělat," zlobí se dcera 77letého Franka Williamse. "On ví, že tohle je moc tvrdý byznys a že toto období je mimořádně náročné. Lidé na sociálních médiích vám klidně vynadají do blbců a hůře. Mě to ale jedině motivuje."

Máme v brzké době očekávat návrat týmu alespoň do středu pole?

"Doslova jsme nenechali kámen na kameni ve snaze odstranit provozní problémy, ale pracovali jsme i na změně kultury týmu. Chceme spojit obojí a fungovat jako nejlépe namazaný stroj. Tyto věci potřebují čas, ale už je vidět světlo na konci tunelu," je přesvědčena Williamsová.

Proti ní vystoupil i známý britský komentátor Martin Brundle, jenž během své závodní kariéry odjel jeden závod i za Williams: "Já nejsem ve vedení Williamsu a samozřejmě nevidím do všeho. Ale kdybych tam byl, tak bych Claire požádal, aby se uklidila někam nahoru, někam do vedení společnosti, a místo šéfa týmu se všemi kompetencemi nechala někomu, jako je Andreas Seidl (šéf týmu McLaren)."

Williamsová postupuje spíše opačně. Letošní vůz vznikl bez technického ředitele. Když odešel Paddy Lowe, jeho kancelář zůstala prázdná, což znamená, že důležitá rozhodnutí museli udělat šéfové jednotlivých oddělení. Nebo přímo Williamsová s pomocí 73letého Patricka Heada, který tým zakládal spolu s Frankem Williamsem a technickým ředitelem byl naposledy v roce 2004.

Tlak na odstoupení zastupující šéfky týmu Williams roste, ale všechny karty má v rukou jeho zakladatel