Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Aitken posílil sestavu Williamsu

Aitken posílil sestavu Williamsu

Je už jeho šestým smluvním jezdcem

Jeden den se rozloučil v Renaultu a nazítří se už hlásil u nového zaměstnavatele. Jack Aitken po odchodu z juniorského programu francouzské automobilky zakotvil u Williamsu.

Vítěz tří závodů F2 v roce 2019 a pátý v celkové klasifikaci šampionátu bude pro stáj z Grove pracovat jako rezervní a simulátorový jezdec. Přislíbenou má i účast v jednom pátečním tréninku na velkou cenu.

O svezení ve voze Williamsu bude tento rok veliký zájem

Je pro mě velkou ctí, být součástí Williamsu,“ vzdal britský mladík povinnou úctu. „Je to tým s obrovskou historií a neuvěřitelnou výdrží. Těší mě, že budu moci svojí činností také přispět k jeho dalšímu vývoji.

Jack je mladý pilot, před nímž se rýsuje skvělá kariéra,“ konstatovala zastupující šéfka Williamsu Claire Williamsová. „Věříme, že má v sobě předpoklady k tomu, aby se propracoval do absolutní špičky. Dokázal to už svými výkony v GP3 a formuli 2.

Pokud se vám zdá, že o akvizicích Williamsu píšeme v poslední době nějak často, nemýlíte se. Aitken je totiž už jeho šestým(!) závodníkem pod smlouvou. Kromě kmenového dua Georgea Russella a Nicholase Latifiho k nim patří ještě Daniel Ticktum, Roy Nissany a Jamie Chadwicková. Nechce se věřit, že by se našlo dostatečné uplatnění pro každého z nich, takže u některých zřejmě převážily finanční důvody.