Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

O osudu velké ceny rozhodnou testy

O osudu velké ceny rozhodnou testy

Masivnější karanténa by ji znemožnila

Čekání na rozsudek. Tak se dá charakterizovat nálada v padoku před Velkou cenou Austrálie. Výsledky testů na koronavirus u několika členů týmů Haas, McLaren a Williams mají být známy ve čtvrtečních večerních hodinách místního času. Tedy v podstatě za chvíli.

Obdržel jsem informaci, že někteří lidé z okruhu F1 pocítili nevolnost a momentálně se nacházejí v karanténě,“ uvedl ministr zdravotnictví státu Victoria Brett Sutton pro rozhlasovou stanici 1116 SEN. Na území, které má na starosti, bylo zatím zaznamenáno 21 případů nákazy, sedm osob se již uzdravilo. „Pokud testy dopadnou negativně, budeme pokračovat,“ prohlásil Sutton. „Když bude některý z nich pozitivní, musejí všichni, kteří s dotyčným nebo dotyčnými přišli do kontaktu, do izolace. Pak je otázkou, zda stáje budou mít dostatek pracovních sil, aby zajistily svůj provoz. Pokud by se jim to nepodařilo, závod odvoláme.“ 

Sběh lidu u Haasu. Novináři sice udržují odstup od Günthera Steinera, jinak se ale vesele mačkají na sebe. Foto: Haas

V zázemí okruhu mezitím registrujeme některé novinky. Nezdraví se podáním ruky, nýbrž dotykem lokte. Během setkání s médii u jednotlivých týmů jsou zakázány rozhovory pro televize. Píšící novináři musejí od zpovídaných udržovat určitý odstup.

S rouškou na obličeji byl spatřen zatím pouze Esteban Ocon, není však vyloučeno, že bude mít brzy následovníky. „Nemám příliš přehled o tom, jak se situace vyvíjí. Ale důvěřuji odpovědným orgánům. To je to nejlepší, co v dané chvíli můžu udělat,“ svěřil se Max Verstappen. Pořadatelé předali všem ekipám sedmistránkový dokument, jak se zachovat, pokud by u někoho ze svého středu zpozorovaly symptomy nemoci.

Zdroj: FORMULE.cz