Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Město Long Beach zrušilo dubnovou velkou cenu

Město Long Beach zrušilo dubnovou velkou cenu

První závod IndyCar odvolaný kvůli koronaviru

Dubnový závod IndyCar v ulicích Long Beach se nepojede. Ve čtvrtek večer to na twitteru oznámil starosta města Long Beach Robert Garcia. A to kvůli pandemii koronaviru. Kalifornie patří mezi nejhůře zasažené oblasti ve Spojených státech.

Město Long Beach tak zakázalo až do konce dubna všechny akce, na kterých se shromažďuje velké množství lidí. Starosta Garcia speciálně ve své sérii tweetů zmínil i velkou cenu v ulicích kalifornského města.

„Acura Grand Prix of Long Beach se tu koná posledních 45 let. Je to nejpopulárnější akce ve městě, kterou za víkend navštíví zhruba 180 tisíc lidí. Město se těší na spolupráci s Grand Prix of Association of Long Beach a s dalšími promotéry na hledání řešení, jak jejich akce uspořádat později, až se situace uklidní,“ napsal starosta Garcia.

IndyCar se k situaci zatím nevyjádřila. Promotér závodu k tomu ale napsal, že ačkoliv si uvědomuje, že to mnoha lidem způsobí potíže, primární pro něj je bezpečnost všech účastníků.

„Bavíme se s městem Long Beach, různými závodními organizacemi a výstavištěm v Long Beach o možnosti přeložit závody na pozdější datum. Pokud to nebude možné, těšíme se na příští ročník v dubnu 2021,“ napsala Grand Prix Association of Long Beach, která je promotérem závodu.

Scott Dixon během loňského závodu v Long Beach, foto: IndyCar

Závod se přitom měl jet až 19. dubna, jako třetí v pořadí letošní sezony IndyCar. Přeložení je dost komplikované, vzhledem k tomu, že kalendář letošní sezony je poměrně nahuštěný. V létě je sice měsíční přestávka, tu má ale televizní společnost vyhrazenu kvůli letním olympijským hrám.

Přesun na konec sezony by zase znamenal, že by IndyCar šla proti lize amerického fotbalu NFL, která má navíc v oblasti Los Angeles dva týmy, takže by se každý víkend měl hrát  alespoň jeden domácí zápas. To by se negativně projevilo na zájmu o závod v Long Beach.

Úvodní závod tento víkend se v ulicích St. Petersburgu pojede bez diváků. Jak to bude se závodem v Alabamě, v tuto chvíli není jasné. Tam ale uzavření závodu pro diváky nahrává skutečnost, že se jede na silničním okruhu a ne v ulicích města. Na konci dubna se má jet ještě v Austinu, ten už ale přeložil závod mistrovství světa motocyklů na listopad, neboť je také jedním z nejhůře zasažených měst.

Zdroj: FORMULE.cz