Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Arabskoemirátský šampion se vydává do Evropy

Arabskoemirátský šampion se vydává do Evropy

Pizziho uvidíme v Itálii i Německu

V zimě zažil Francesco Pizzi vynikající začátek své kariéry na formulové scéně. Ve Spojených arabských emirátech si totiž dojel pro titul šampiona zdejšího seriálu F4. Italskému závodníkovi se v šampionátu, kde byli jeho soupeři mimo jiné i portugalský reprezentant s českými kořeny Zdeněk Chovanec nebo náš závodník Josef Knopp, podařilo vyhrát osm závodů a celkové prvenství si zajistil již v předposledním klání.

Nyní se Pizzi pokusí uspět také v Evropě. V barvách nizozemské stáje Van Amersfoort Racing se představí jednak ve svém domácím šampionátu této kategorie, ale také ve vybraných podnicích série ADAC F4.

„Teď je to se mnou jako na houpačce. Ještě před týdnem jsem žil tím, že jsem se ve své nováčkovské sezoně stal šampionem F4. A nyní si balím věci a v italské F4 se připojuji k Van Amersfoort Racingu. Také se zúčastním některých podniků německé série. Že jsem se stal šampionem, je pro mě před novou sezonou neuvěřitelnou vzpruhou. Dobře vím, že konkurence bude nelítostná, jsem ale připraven a nesmírně motivován k úspěchu. Ve Van Amersfoort Racing mám obrovskou důvěru. Již vydláždili cestu mnoha velikánům. To, že jsem součástí tohoto týmu, mě jenom ještě více motivuje,“ říká Pizzi.

V arabskoemirátském šampionátu F4 letos Francesco Pizzi exceloval. Foto: Formula 4 UAE

Jak v Německu, tak v Itálii doplní Pizzi v sestavě stáje Jaka Crawforda a Jonnyho Edgara, kteří jsou součástí juniorského programu Red Bullu. Zatímco Edgara mají Rakušané pod křídly již od roku 2018, Američan se stal jejich chráněncem letos.

 

zdroj: Van Amersfoort Racing