Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Nissan má nového ředitele pro motorsport

Nissan má nového ředitele pro motorsport

Carcama střídá Volpe

U Nissanu dochází ke změně na pozici ředitele pro motorsport. Michaela Carcama, který ve funkci působil od roku 2015, totiž čeká povýšení a v Japonsku bude nyní dohlížet na vývoj sportovních silničních vozů automobilky. Jeho nástupcem se stane s účinností od 1. dubna Tommaso Volpe.

„Stáj formule E dosáhla díky tvrdé práci Michaela Carcama a týmu mnoha velkých úspěchů. Nissan a NISMO budou letos pokračovat ve formuli E a rovněž se představí s novým GT-R NISMO GT500 v Super GT. Půjde o základní dva pilíře naší práce a našich zákaznických závodních programů,“ uvedl Volpe, který s výjimkou elektrického šampionátu a Super GT bude rovněž dohlížet na závodní aktivity značky v oblasti prototypů a na světové scéně závodů GT3.

Nová úloha u Nissanu ale nebude jediným Volpeho závazkem. Současně s touto rolí totiž bude i nadále působit jako ředitel sesterské značky Infiniti pro motorsport a výkonnostní projekty, což je pozice, kterou zastával doposud.

Po úvodních pěti závodech aktuálního ročníku formule E je na tom z jezdců Nissanu lépe Oliver Rowland. Foto: FIA Formula E

 

zdroj: Nissan