Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Když nebudeš závodit, nepřežiješ

Když nebudeš závodit, nepřežiješ

Brawn vysvětluje přesun letní přestávky

Zrušení letní přestávky nevyvolalo u mnoha lidí, pracujících ve F1, právě pozitivní ohlas. Vždyť přišli o jedinou možnost si během roku trochu oddechnout.

Sportovní ředitel F1 Ross Brawn však v rozhovoru pro formula1.com tvrdí, že nebylo jiného řešení: „Jde o ekonomickou situaci týmů. Přežijí, jen když se bude závodit.“ Jinak řečeno, čím méně velkých cen, tím prázdnější bude měšec, z něhož se na konci roku vyplácejí podíly jednotlivým stájím.

 

Ross Brawn pořád věří, že se podaří zachránit velkou část kalendáře. Foto: F1

Bita je samozřejmě i Liberty Media, protože za neuskutečněný podnik nemůže chtít od promotéra příslušné poplatky a také se nedočká peněz od sponzorů. Nemluvě o tom, že po odeznění krize budou mít hlavní přispěvatelé F1 patrně úplně jiné starosti. Totéž se týká i mateřských automobilek továrních ekip. Řada z nich v těchto dnech přerušuje výrobu a začíná počítat miliardové ztráty.

Brawn se snaží vyvolat alespoň zdání optimismu. „Formule 1 je hodně odolná a máme plány, jak sezonu znovu rozjet,“ vysvětluje. „Myslím si, že týmy jsou ve stavu realizovat to, co je nezbytné.“

Zdroj: FORMULE.cz