Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Čtyři týmy pomohou v boji proti koronaviru

Čtyři týmy pomohou v boji proti koronaviru

Nevyužité továrny mohou produkovat zdravotnické přístroje

Týmy F1 začaly zkoumat možnosti, jak by své technologie využily v boji proti koronaviru, čímž by pomohly zachraňovat životy.

Konkrétně se prozatím jedná o týmy Mercedes, Red Bull, McLaren a Williams. Všechny čtyři sídlí ve Velké Británii a reagovaly na žádost tamní vlády, která hledá pomoc u všech společností technického a technologického zaměření. Inženýři F1 by kupříkladu mohli vymyslet, jak ve svých továrnách začít vyrábět přístroje na plicní ventilaci, potřebné při těžkém zápalu plic, jenž Covid-19 vyvolává hlavně u starších osob.

Jelikož formule 1 aktuálně nezávodí a určitě ještě dlouho nebude, výrobní zařízení týmů mohou produkovat pouze modely do větrných tunelů. V případě výroby medicínských pomůcek by jistě i FIA udělila výjimku z kompletního uzavření továren během třítýdenní přestávky, jež začne na konci příštího týdne.

Velká Británie zatím zaznamenala 104 úmrtí na CoVid-19, nakazilo se 2650 občanů, přitom potvrzených vyléčení je zatím pouze u 65 případů. Pesimistické odhady tvrdí, že v této zemi se nakazí až 80 procent populace dříve, než se virus podaří potlačit.

McLaren oznámil, že koronavirus se nepotvrdil ani u jednoho ze sedmi zaměstnanců testovaných v Melbourne. Zaměstnanec, u něhož se virus potvrdil před zrušením Velké ceny Austrálie, měl lehký průběh nemoci a aktuálně již nemá žádné symptomy.

Místo závodních vozů mohou týmy vyrábět součástky pro zdravotnické přístroje. Foto: Red Bull

Zdroj: FORMULE.cz