Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Potvrzeno - začátku sezony F1 se dočkáme až v červnu

Potvrzeno - začátku sezony F1 se dočkáme až v červnu

Také Nizozemsko, Španělsko a Monako odloženy

Předpokládané se stává skutečností. Vedení formule 1 oznámilo, že Velké ceny Nizozemska, Španělska a Monaka se odkládají na neurčito. Znamená to, že šampionát nejdříve začne 7. června v Baku.

V oficiálním prohlášení se uvádí: „V souvislosti s přetrvávajícím celosvětovým rozšířením nemoci CoVid-19 a v návaznosti na rozhovory s FIA a třemi promotéry bylo dnes rozhodnuto, že závody v Nizozemsku, Španělsku a Monaku budou přeloženy. Formule 1, FIA a příslušní organizátoři zvolili toto řešení, protože situace kolem CoVid-19 se ve světě nadále dynamicky proměňuje. Chtějí tak chránit zdraví a bezpečnost cestujících spolupracovníků, účastníků a diváků. Ty jsou nyní v centru naší pozornosti.

Sezona začne v červnu v Baku. Možná. Foto: Pirelli

Formule 1 a FIA zůstávají nadále v těsném kontaktu s promotéry a místními úřady a bedlivě sledují vývoj. Teď potřebujeme čas na to, abychom našli alternativní termín pro každou velkou cenu v případě, že pandemie ustoupí.

Na čtvrteční telekonferenci Liberty Media, FIA a týmů byl také vyjádřen obecný souhlas s přesunem začátku platnosti nových technických předpisů na rok 2022. Věc ale ještě musí projít schvalovacím kolečkem.

Zdroj: F1