Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Marko ještě kauzu Ferrari nehodil za hlavu

Marko ještě kauzu Ferrari nehodil za hlavu

Stále čeká na vysvětlení

Propuknutí pandemie nového koronaviru přehlušilo povyk kolem tajné dohody FIA s týmem Ferrari, z níž se dá usoudit, že italská stáj loni sofistikovaně podváděla. Pokud by to byla pravda, Red Bull by si mohl nárokovat druhé místo v Poháru konstruktérů a miliony dolarů navíc. Ale zda a jak Ferrari podvádělo, se teď ve skutečnosti nemá jak dozvědět, právě proto, že dohoda je tajná. Poradce pro motorsport Red Bullu Helmut Marko ale na případ ani náhodou nezapomněl.

"Naneštěstí se teď musíme věnovat úplně jiným problémům," říká v rozhovoru pro F1-insider. "Ale to neznamená, že jsme se vzdali. Když se věci vrátí do normálu, budeme opět požadovat odpovědi. Koronavirus je naléhavější problém, ale to nic nemění na faktu, že byla uzavřena skandální dohoda. Nejde nám o poškozování dobrého jména Ferrari ani FIA, ale nadále trváme na tom, že máme dostat uspokojivé vysvětlení důvodu uzavření takové dohody. A to i bez podpory Mercedesu, který z ničeho nic vyskočil z rozjetého vlaku, ačkoli dosud seděl přímo v lokomotivě."

Kromě toho Marko v rozhovoru vyslovil domněnku, že stejně jako Flavio Briatore, i on už nemoc COVID-19 překonal. Šestasedmdesátiletý Rakušan musel zůstat 10 dní v posteli, což se mu prý normálně nestává. Na začátku března pak klidně odcestoval do Austrálie.

Red Bull má stále pocit, že ho Ferrari a FIA obraly o miliony dolarů za 2. místo v Poháru konstruktérů. Foto: Red Bull

Zdroj: FORMULE.cz