Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Super Formule odstartuje nejdříve v červnu

Super Formule odstartuje nejdříve v červnu

Autopolis odložen

Letošní ročník Super Formule odstartuje nejdříve 21. června na trati Sportsland Sugo. Po podnicích v Suzuce (5. dubna) a Fudži (19. dubna) se totiž pořadatelé šampionátu rozhodli kvůli koronaviru odložit rovněž klání na okruhu Autopolis (17. května).

S informací, že by měl být závod odložen, přišel již minulý týden Motorsport. Podle jeho zjištění měl být týmům předložen nový návrh kalendáře, v němž podnik figuroval jako druhý v pořadí s termínem 16. srpna. Nové datum však zatím stanoveno nebylo.

Japonsko momentálně zaznamenává nárůst počtu osob nakažených koronavirem. A nemoc již přímo zasáhla také tuto sérii. Tým Mugen totiž uvedl, že krátce po skončení předsezonních testů ve Fudži byl na COVID-19 pozitivně testován manažer jednoho z jezdců stáje. Ekipa nechtěla být konkrétní, nicméně údajně se má jednat o Marka Asmera, který se stará o kariéru Jüriho Vipse. Jeho jméno může být fanouškům povědomé mimo jiné i díky tomu, že v roce 2008  působil jako testovací jezdec stáje BMW-Sauber ve formuli 1.

 Manažer Jüriho Vipse (na snímku) Marko Asmer měl být pozitivně testován na koronavirus. Foto: Super Formula

zdroj: FORMULE.cz