Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Oju se bojí dlouhé pauzy

Oju se bojí dlouhé pauzy

Mohl by ztratit formu

O příjemné překvapení se během předsezonních testů Super Formule ve Fudži postaral Tošiki Oju. Jednadvacetiletý závodník, který letos za stáj Nakajima Racing absolvuje svou premiérovou sezonu v šampionátu, totiž dokázal držet krok se špičkou a v kombinovaných výsledcích se umístil na třetí příčce.

Nyní má ale důvod k obavám. Po přeložení úvodních tří závodních víkendů v Suzuce, Fudži a Autopolisu by totiž měla aktuálně sezona odstartovat až 21. června na okruhu Sportsland Sugo a Oju má strach, že během dvou měsíců strávených mimo formulový kokpit o svou rychlost přijde.

„Jelikož do prvního podniku zbývá dlouhá doba, mám trochu obavy. Zkušení piloti budou schopní jezdit rychle i navzdory tomuto mrtvému období, protože jsou na něco takového zvyklí. Musím získávat další zkušenosti, takže je pro mě těžké tuto dobu nečinnosti přečkat. Existuje možnost, že bych mohl bez jezdění zapomenout, jak jsem to dokázal,“ vyjádřil Oju své znepokojení z nastalé situace.

Japonský pilot se rovněž vrátil k předsezonnímu testování: „Abych byl upřímný, nebylo to špatné. Stále ale potřebuji doladit detaily. V závěrečném pokusu prvního dne jsem udělal pár chyb. Nebýt toho, mohl jsem být v čele. V prvním a druhém sektoru jsme byli rychlí, takže pokud s týmem zjistíme, kde jsme ztráceli na ostatní, myslím si, že máme vůz, se kterým můžeme všude bojovat o vítězství.“

Loni Oju obsadil čtvrté místo v japonské F3. Seznámit se s ním ale mohli rovněž v Evropě, kde se v Silverstone zúčastnil podniku šampionátu Euroformule Open. A rozhodně nebyl pouze do počtu. V obou závodech si totiž dojel pro vítězství.

Loni Tošiki Oju zažil vydařený výlet do Velké Británie. Foto: Euroformula Open

zdroj: FORMULE.cz