Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc porazil Albona a opět zvítězil

Leclerc porazil Albona a opět zvítězil

Virtuální Velká cena Číny

Včera byla neděle 19. dubna a měla se jet Velká cena Číny. Vzhledem k situaci museli závodníci i fanoušci samozřejmě zůstat doma. Malou náplastí pro všechny, kteří projevili zájem, byla virtuální Velká cena Číny, pořádaná přímo formulí 1 ve hře F1 2019.

Před dvěma týdny se virtuální velké ceny poprvé zúčastnil Charles Leclerc ve svém voze Ferrari a hned zvítězil. Zdá se, že to nebyla náhoda. Na špičce jezdil také včera. Na virtuální kopii okruhu v Šanghaji porazil v souboji mladíků top týmů Alexandera Albona z Red Bullu a dosáhl dalšího vítězství.

Leclerc odstartoval z pole position a vedle něj měl stát williams Georgea Russella, který byl ale odsunut o pět míst za blokování soupeře v kvalifikaci a do mikrofonu kvůli tomu i patřičně zuřil. Díky tomu startoval z druhého místa Albon.

Reprezentantovi Thajska se povedl ukázkový undercut a po jediné výměně pneumatik se dostal do čela závodu. Navzdory pomoci od týmového kolegy, kterým byl Thibaut Courtois (brankář fotbalového Realu Madrid a nadšenec do virtuálního závodění) i vší vlastní snaze však nezabránil tomu, aby se Monačan na novějších pneumatikách nevrátil do vedení závodu.

Za jejich zády prakticky celý závod bojovali Stoffel Vandoorne a vítěz virtuální Velké ceny Bahrajnu Guanyu Žou. V cíli byl dříve bývalý závodník McLarenu, aktuálně ve službách týmu Mercedes. Po započtení pětisekundové penalizace se ale těšil Číňan ve voze Renault a na čtvrtou pozici postoupil již zmíněný Russell. Carlos Sainz, nováček ve virtuální sérii, skončil desátý. Nešťastník Lando Norris opět nezávodil. Tentokrát ho těsně před startem pravděpodobně zradilo internetové připojení.

V Číně se prozatím závodilo pouze virtuálně. Reálná VC je stále v nedohlednu. Foto: AlphaTauri

Zdroj: FORMULE.cz