Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bez fanoušků to bude divné

Bez fanoušků to bude divné

Vettel chápe, že teď je nutné spěchat pomalu

Sebastian Vettel není vůbec nadšen myšlenkou, že tento rok se bude na mnoha místech Evropy závodit bez diváků na tribunách. Jinak to ale nejde.

"S diváky nebo bez, závod duchů nebo ne, co bych k tomu řekl? Myslím, že myšlenka na závodění před prázdnými tribunami nikoho nenadchne. Spíše to bude divné," řekl čtyřnásobný mistr světa. "Pak je tady ale otázka toho, kdy se má začít závodit. A závody bez diváků můžeme mít podstatně dříve než s nimi, takže si asi prostě budeme muset zvyknout.

Všichni bychom se už rádi vrátili do normálních životů. Nejen my z F1, ale všichni lidé na světě. Nyní je ale nejlepší prevencí opatrnost. Takže na jedné straně mi moje sobecké já říká, že se mám co nejdříve dostat do závodního vozu, protože mi chybí závodění. Jenže teď by mnoho lidí potřebovalo mnoho důležitějších věcí, než o kterých mluvíme my.

Takže bychom se měli smířit s tím, že prvních pár závodů bude jiných, než jsme zvyklí. Chceme závodit před diváky, mít na okruhu skvělou atmosféru, ale budeme muset čekat. Formule 1 je v těžké situaci. V rámci GPDA (Asociace jezdců velkých cen) jsme o tom mluvili. Na jedné straně máme finanční zdraví F1, na druhé straně ale musíme být zodpovědní vůči lidem z týmů, jejichž prací je jezdit na velké ceny. A v první řadě samozřejmě vůči fanouškům."

Zvedat pohár pro vítěze na prázdném okruhu bude asi dost divné. Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.cz